Theater

ACTUEEL :

Op dit moment worden de 1e gesprekken gevoerd over over ons nieuwe project!

Wilt u op de hoogte blijven
van nieuwe ontwikkelingen?
Volg ons via Twitter / Facebook.

Vragen over ons werk? Neem contact met ons op.

ARCHIEF :

De Ilias” ging op 9 april 2018 in premiére. Een rauwe muziek theater voorstelling waarin 40 getalenteerde jongeren een bewerking van de klassieker speelden. Het was een avond vol passie, overtuiging en emotie. ’t Rauwe Woord is trots op de jongeren die als ware helden door het vuur zijn gegaan. En zichzelf met lef en durf hebben overtroffen!

Concept/Regie: Leon Groenen
Co-regie: Bas Keuning
Muziek: Angela Vos
In opdracht van: Cultuurprofielschool het Rembrandt College te Veenendaal

”DRIE STUIVERS” ging in 2016 in premiere op het Rembrandt College. Een door ’t Rauwe woord herschreven variant van Bertolt Brecht zijn “driestuivers opera”. Een ruige confronterende muziektheater productie met 50 jongeren o.l.v. Leon Groenen
website Vacuum
“VACUÜM” kwam als opvolger van de met prijzen bekroonde voorstelling “Alef”. ’t Rauwe Woord presenteerde met trots de live geregisseerde voorstelling: “VACUÜM”. In deze voorstelling speelde Bart Broekhuijsen onder leiding van Leon Groenen een intense en kwetsbare monoloog over het durven kiezen voor jezelf. Een spannende voorstelling waarin live regie en improvisatie centraal stonden. Samen met een stevige dramaturgie vertelde “VACUÜM” een herkenbaar verhaal over de zoektocht naar “geluk”!

Quotes van publiek n.a.v. Try-outs:
“Heftig en tegelijkertijd zo licht die zoektocht naar jezelf. Mensen zouden dit moeten zien!”
“Een voorstelling die me na het zien ervan nog wel even bezig heeft gehouden”
“Mooi intens gespeeld”
“Wat een sterke balans, ik zou er niets aan veranderen!”
red ruis
“RUIS” een voorstelling over de miscommunicatie binnen bedrijven. Een voorstelling die op ludieke wijze de valkuilen binnen teams en personeel blootlegt.
Flyer Drang
“DRANG” een voorstelling over Afasie in samenwerking met Afasie Nederland. (2010)
alef reprise
“ALEF” een voorstelling over het vastzitten in een relatie en daar uit willen maar niet kunnen, niet weten hoe. Hoe de gedragsmechanismen de liefde tussen man en vrouw blootlegt en tegelijkertijd kapot maakt.